Šokio ir judėsio centro interjeras
ŠJC

Šokio ir judesio studijai pasirinktas vidinio kiemelio įspūdis, kur gyvenimas verda ir patalpose, ir atviroje erdvėje, o visi gyventojai yra bendruomenė. Tokiu principu yra projektuojamos patalpos: šokių salės (klasikinio ir modernaus šokių), persirengimo bei trenerių kambariai ir pagalbinės patalpos, o visa ko epicentre - holas, kur vyksta aktyviausias bendravimas. Vidinio kiemo architektūrai ir pojūčiui sustiprinti pasitelkiami skirtingų aukščių tūriai, kurie jungiami medinėmis, ažūrinėmis terasos lubomis. Holo erdvėje projektuojamas pusiau medinio karkaso, pusiau permatomas tūris, suteikiantis erdvei dinamikos bei grafiškumo. Didžiosios erdvės vizualiai lieka atviros, viduje pagal poreikį naudojant skirtingų spalvų ir faktūrų užuolaidas. Šis vizualinis ryšys ne tik leidžia laukiančiajam smalsauti, tačiau vizualiai kuria gilesnę erdvės perspektyvą.

Jaukaus ir ramaus holo įspūdžio kontrastui sustiprinti, pagalbinės patalpos projektuojamos ryškios, spalvingos ir grafiškos. Juodos spalvos grafiniai elementai patalpose bei archiktektūros detalėse lydi visose patalpose kaip erdvės žemėlapio simboliai.

plotas: 200m²

vieta: Vilnius, Lietuva

metai: 2019

autoriai: Miglė Nainytė, Austė Kuliešiūtė

nuotraukos: Simonas Linkevičius

stadija: realizuota

klientas: ŠJC