Flat in Pavilniai

 

Historical building flat reconstruction.

A comeback to the clean origins. The quality of life is reconsidered and all the physically and emotionally burdensome elements are renounced. Clean, graphic space is rediscovered, where the main elements - perpetual yet dynamic - are the light, shadows and geometry. The flat owners are given an opportunity to create a meaningful life in the same place, retaining real, pure and timeless experiences that are significant to them.

Functional spaces are planned in the way to make them unique with subtle architectural accents, materials and colour consonance.

Austė Kuliešiūtė, Miglė Nainytė

Living space elevation
Living space elevation

Clean, “naked” surfaces given a new life. Bare flooring is covered with tiling and carpet -elements that separate same room to different functional zones.

press to zoom
Kitchen and dining room
Kitchen and dining room

Parquet climbs on the wall and covers all the sundries and even the fireplace. The fresco on the wall reminds layers of the past.

press to zoom
Material composition
Material composition

Curtain rail wraps an entire space like a creeper.

press to zoom
Living room
Living room

Sunlight from above warms the room and the feet.

press to zoom
Living room elevation
Living room elevation

Objects and materials “stand” in their own place like they had been standing there for ages.

press to zoom
Bathroom
Bathroom

Graphic curtain rail is chasing after the tiling and becomes bathroom lighting

press to zoom